School voor iedereen

Verslag Meesters in de Kunst

Vrijdag 23 december vond op de RSG Lijsterbesstraat de jaarlijkse talentenjacht Meesters In de Kunst plaats! Deze werd georganiseerd door Doteas, de feestcommissie. Alle leerlingen van de school konden eerst van een gezellig en lekker kerstontbijt genieten en daarna in de aula de show toeschouwen.

In de jury zaten de docenten mevrouw Zuidhoff, meneer Ten Kate en meneer Rutten.  Ook beoordeelden twee leerlingen uit 6 vwo de acts, Morris en Marit. Normaliter kunnen de leerlingen zich opgeven voor de categorieën dans, zang, instrumentaal en alles mag. Helaas waren er dit jaar wat minder opgaven voor alles mag en instrumentaal, vandaar dat deze categorieën werden geschrapt. Desalniettemin was er wel veel enthousiasme voor zang. Voor de winnaar van dans was er één prijs te winnen en voor zang wel twee. Maar waar het natuurlijk echt om gaat is dé wisselbeker voor de winnaar ‘overall’.

Meesters in de Kunst begon met een kerstdansje als opening van Doteas. Er waren tussendoor docentenacts met dans en zang. Ook werd bekend gemaakt wie had gewonnen bij de voorleeswedstrijd. Tevens was er een strijd om wie het mooiste schilderij of tekening heeft gemaakt, ook deze winnaars mochten naar voren komen en hun prijzen in ontvangst nemen.

De docentenact

De leerlingenraad maakten bekend wie de beste leraar van het jaar en de beste medewerker van het jaar is. Met een spannend tromgeroffel werd meneer Brouwer als beste bovenbouwdocent en meneer Schuurman en Kais met een gedeelde eerste plek als beste onderbouwdocent verkozen. De leerlingen konden hierop stemmen. Als beste medewerker van het jaar werd er het meest gestemd op conciërge Bert. 

Na het wikken en wegen tijdens het juryberaad werden Storm de Wit en Mirthe Bakker uitgekozen tot winnaars uit de categorie zang en een groepje meiden uit de tweede klas benoemd tot winnaars van de categorie dans. Leanne Klasseboer werd de ‘ overall’ winnaar en mocht de wisselbeker houden, aangezien ze vorig jaar ook had gewonnen.

Al met al was het een geslaagde ochtend met veel afwisseling. Van gevoelige, ontroerende liedjes tot feestnummers waarin het publiek ook op en neer sprong. Wat zijn we trots dat we op de RSG weer zoveel leerlingen hebben die stuk voor stuk hun talent durven te laten zien door op het podium te shinen.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS