School voor iedereen

PLUS

PLUS

vmbo-PLUS

Op het vmbo-PLUS haal je meer dan alleen een diploma. Naast het leren wordt er ook veel aandacht besteed aan vaardigheden die belangrijk zijn voor je ontwikkeling als persoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als ‘Hoe sta je in het leven?’, ‘Hoe ga je om met verschillende emoties en situaties?’ en ‘Wat zijn je talenten en wensen zijn voor je toekomst?’

Samen werken aan een toekomst die bij jou past, dat staat centraal.

Onderwijs op maat

Wij bieden jou onderwijs op maat, zodat je je vmbo-diploma kunt halen. Dat betekent dat je in een kleine klas je eigen leerroute volgt.

Hoe deze leerroute eruitziet hangt van jezelf af. We kijken hiervoor samen naar je plannen voor de toekomst, je talenten en naar wat je kunt leren. Als je vastloopt of problemen hebt bij het leren, dan helpt je mentor jou om hiervoor ondersteuning te krijgen.

Bovenbouw

In de eerste 2 jaren zit je in de onderbouw. Tijdens deze periode word je begeleid en worden je prestaties gevolgd. We doen dit om ervoor te zorgen dat je in de bovenbouw op het juiste niveau terecht komt.

In de bovenbouw kies je een profiel. Je doet in het 4e jaar examen in de vakken die bij je gekozen profiel horen. De profielen waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Produceren, Installeren & Energie
  • Dienstverlening & Producten
  • Zorg & Welzijn

Een keuze maken kan best lastig zijn, maar je staat er niet alleen voor. Je mentor en de loopbaanbegeleider helpen je het profiel te kiezen dat het beste bij je past.

Extra’s

Uitdagingen aanpakken

Iedereen krijgt in het leven wel eens te maken met uitdagingen. Dit kan zijn op school, met leren of in het leven. Op het vmbo-plus besteden we extra aandacht aan deze uitdagingen. Je kunt hierbij denken aan onderwerpen zoals:

  • Het krijgen van vertrouwen in jezelf en in wat je kunt.
  • Hoe ga je met elkaar om?
  • Hoe ga je om met angst?
  • Hoe zorg je ervoor dat je veilig bent?
  • Hoe zorg je voor jezelf?
  • Hoe zien anderen jou?

Ontdekken van jouw mogelijkheden

Op het vmbo-PLUS staat jouw toekomst centraal staat. Loop je vast met leren? Op school werken verschillende professionals die je kunnen helpen. We hebben ook een onderwijsatelier, dit is een vast lokaal op school waar je terecht kunt voor extra ondersteuning door een team van begeleiders.

Iedereen is belangrijk en maakt deel uit van de samenleving

En om dat te ervaren ga je een maatschappelijke stage doen. Je doet dan iets waar je een ander, organisatie of vereniging een groot plezier mee doet, zonder er iets voor terug te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld training geven aan de jongste jeugd bij een sportvereniging, iets organiseren voor een vereniging of wijk of een stuk natuur of gebouw helpen opknappen.

We kijken ernaar uit om je welkom te heten op onze school en samen te werken aan jouw toekomst.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS