School voor iedereen

Waarom RSG?

Waarom RSG?

Het Junior College

Als je naar de locatie Lijsterbesstraat gaat, dan start je op ons Junior College (JC). Op het Junior College volg je onderwijs van het schooltype:

Mavo
Havo
Vwo

Wat het Junior College bijzonder maakt?

  • Verschillende soorten klassen
  • Een aparte plek in het gebouw en eigen pauzes
  • Zit je op de goede plek? (determinatie)
  • Aandacht voor huiswerk en planning
  • Leerlingpanel
  • Ouderbetrokkenheid
  • Diverse talentprogramma’s

 

Bij binnenkomst, vallen meteen een paar dingen op. We hebben een goede en gezellige sfeer, aandacht voor wat jij kunt en leuk vindt en goede begeleiding. We bieden onderwijs dat past bij jou, of je nu een advies hebt voor vmbo-t of gymnasium.

Eigen keuzes of meer structuur

Op onze school wordt de ruimte gegeven om zelf inhoud en vorm te geven aan je onderwijs. Of juist meer structuur en regelmaat als je dat nodig hebt.

We vinden het belangrijk om te kijken naar wat jij nodig hebt om goed te kunnen presteren op school. Maar ook naar wat je talenten zijn.

Flexlessen voor mavo, havo en vwo

Op het mavo, havo en vwo zijn er de zogenaamde flexlessen, die bedoeld zijn om je talenten te ontwikkelen en mee te doen aan verschillende talentprogramma’s. Om dit goed te kunnen doen worden de roosters hier zoveel mogelijk op aangepast, zodat je ook echt de mogelijkheid hebt om hieraan mee te doen zonder dat je in de knoop komt met de reguliere vakken.

De flexlessen zijn bedoeld om jou zelf meer regie te geven over je eigen ‘leren’. Je krijgt een actieve rol in je eigen leerproces en daarbij word je begeleid door je coach.

Structuur en regelmaat

Heb je meer structuur en begeleiding nodig en is voor jou regelmaat prettig? Dat bieden wij op het Praktijkonderwijs en Vmbo-plus op onze locatie Stationsstraat.

Eigen leerroute voor praktijkonderwijs en vmbo-plus

Wat heb jij nodig hebt om te werken aan je toekomst? Wat wil je graag worden? Wat zijn je talenten? Wat zijn de uitdagingen waar je aan kunt werken?

Iedereen is uniek en leert op zijn of haar eigen manier, daarom volg je hier een eigen leerroute in een kleine klas. Om ervoor te zorgen dat je het beste uit jezelf haalt, staat een team van betrokken begeleiders voor je klaar.

Wij bieden op de locatie Stationsstraat een veilige en vertrouwde omgeving, waar je de mogelijkheid krijgt om je te ontwikkelen op de manier die bij je past.

Internationaal programma

RSG Tromp Meester is een Unescoschool. Dit betekent dat we deel uitmaken van een wereldwijd netwerk van zo’n 20.000 aangesloten scholen en internationale contacten hebben.

Het voordeel voor jou als leerling? De mogelijkheid om leuke en interessante internationale ervaringen op te doen. Er zijn o.a. mogelijkheden voor uitwisselingen en voor projecten kun je gebruik maken van de kennis van binnenlandse en buitenlandse bedrijven, universiteiten en culturele instellingen die ook bij Unesco zijn aangesloten.

Je leert de wereld beter kennen op RSG Tromp Meesters! We besteden als Unesco-school daarom o.a. aandacht aan:

  • Vrede, mensenrechten en wereldburgerschap
  • Excursies, studiereizen en uitwisselingen
  • Versterkt Talen Onderwijs (de mogelijkheid lessen in een vreemde taal te volgen die worden gegeven door ‘native speakers’)

Mogelijkheden voor extra taalprogramma’s in de bovenbouw

Onze talentprogramma’s

Kunstlab

Voor alle creatieve, kunstzinnige en ondernemende leerlingen hebben we het talentprogramma Kunstlab. Heb jij talent en/of interesse voor tekenen, schilderen, beeldende kunst, fotografie, grafisch ontwerpen of digitaal vormgeven? Maak je graag mooie dingen? Dan gaan we samen jouw talent verder ontwikkelen.

Muziek

Het talentprogramma muziek is er voor iedereen die meer met muziek bezig wil zijn naast de reguliere lessen. Tijdens het talentprogramma gaan we samen zingen en samen spelen op verschillende instrumenten, zowel in groepsvorm als individueel. Je gaat je verder ontwikkelen op een instrument of in zang. Ook gaan we klassikaal in band- of koorvorm met elkaar oefenen.

Sportklas

Hou je van sporten en bewegen? Wil je graag wekelijks samen met andere leerlingen verschillende sportieve activiteiten doen? Dan ben je van harte welkom bij de sportklas!

Tech Academy

Heb je interesse in techniek en robotica? Dan is de Tech Academy iets voor jou! Je gaat aan de slag met moderne technieken die je steeds meer in de samenleving tegenkomt. Denk hierbij aan het programmeren van je eigen lichtshow of aan het bouwen van je eigen robot.

Toneel

Met een grote, diverse groep werken aan een spetterende musical! Je kunt meedoen als acteur, spelen in de schoolband, zingen of helpen met het decor.

Meer informatie lees in je onze flyer over de talentprogramma’s. 

 

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS