School voor iedereen

PRO

PRO

Praktijkonderwijs (PRO)

Waar ben je goed in? Wat zijn jouw mogelijkheden voor nu en in de toekomst? Op het Praktijkonderwijs van RSG Tromp Meesters sta jij centraal. En dat betekent dat we samen werken aan de kansen die je hebt. En dat betekent ook dat we samen aanpakken wat jij lastig vindt op school en in de maatschappij, zodat je met plezier en vertrouwen de toekomst tegemoet kunt zien.

Onderwijs op maat

Praktijkonderwijs betekent onderwijs op maat. Je volgt je eigen leerroute, maar wel in je eigen klas. Naast gewone lessen is er ook veel aandacht voor andere zaken zoals koken, sport- en spelactiviteiten, het invullen van vrije tijd en hoe je met elkaar omgaat op een prettige manier.

We ondersteunen je als je dat nodig hebt, zodat je het allerbeste uit jezelf kunt halen. Op onze school kun je na vier jaar:

 • Je diploma of een startkwalificatie voor het mbo2 halen,
 • doorstromen naar werk of
 • een mbo bbl-opleiding of entree-opleiding gaan doen.
 • Bovenbouw

De eerste 2 jaren kun je kennismaken met alle profielen van het praktijkonderwijs. De bovenbouw begint in de derde klas en je kiest dan een profiel dat het beste bij je past. Je kunt kiezen uit de profielen:

 • Techniek
 • Diensten
 • Groen

 

Profiel examen

In het vierde jaar kies je opnieuw een profiel en dit is ook het profiel waarmee je uiteindelijk van school gaat. Je kunt dan kiezen uit de profielen:

 • Metaal
 • Bouw
 • Groen
 • Horeca
 • Verzorging

Een keuze maken is niet altijd makkelijk, daarom word je hierin begeleid door je mentor en de loopbaanbegeleider op school.

Extra’s

Uitgaan van wat je wél kunt

Als je ons praktijkonderwijs volgt dan sta je er niet alleen voor. Je volgt een leerroute die past bij jouw mogelijkheden en niveau en we gaan altijd uit van wat je wél kunt. Voor extra ondersteuning bij het leren of bij andere problemen, zijn er voldoende mogelijkheden om je te helpen. Op school zijn er naast de mentor verschillende professionals die samen met jou leerproblemen en andere uitdagingen aanpakken als dat nodig is.

Iedereen is belangrijk en maakt deel uit van de samenleving
En om dat te ervaren doe je op het praktijkonderwijs een maatschappelijke stage. Je doet dan iets waar je een ander, organisatie of vereniging een groot plezier mee doet, zonder er iets voor terug te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld training geven aan de jongste jeugd bij een sportvereniging, iets organiseren voor een vereniging of wijk of een stuk natuur of gebouw helpen opknappen.

Leren én leven

Bij ons op school is er ook veel aandacht voor het leven naast en na je schooltijd. We werken met het programma ‘Leren & Leven’ waarin je wordt voorbereidt op werken en leven in de maatschappij. Iedereen draagt op zijn of haar eigen unieke manier een steentje bij aan de samenleving, ook jij. En dat kan best een uitdaging zijn! Met ‘Leren & Leven’ krijg je het zelfvertrouwen en de tools om je zelfstandig te redden in de maatschappij.

We kijken ernaar uit om je welkom te heten op onze school en samen te werken aan jouw toekomst.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS