School voor iedereen

Eigen keuzes

Eigen keuzes

Eigen keuzes

Op onze school is veel ruimte om zelf inhoud en vorm te geven aan je eigen onderwijs. Zo kan je ‘s middags in de flexlessen kiezen uit allerlei mogelijkheden qua maatwerk en heb je  de ruimte om je talenten te ontwikkelen. Naast de flexlessen kan dat ook via onze talentprogramma’s. Vanuit de gedachte van maatwerk en keuzemogelijkheden wordt er een meer gepersonaliseerd rooster gecreëerd. Zo heb je meer keuzevrijheid. 

Flexlessen

Deze flexuren zijn bedoeld om leerlingen meer regisseur te maken van hun eigen ‘leren’. Onze leerlingen bepalen steeds meer de inhoud van hun eigen lesprogramma en de flexuren zijn hier een belangrijk instrument voor. De leerling krijgt zo een actieve rol in het eigen leerproces. Het kiezen en regisseur worden doen de leerlingen onder begeleiding van hun coach.

Talentprogramma’s

Je kunt kiezen uit een aantal talentprogramma’s. De kosten voor Spaans, muziek, sport en het kunstlab zijn 50 euro per schooljaar. Aan het schooltoneel en wetenschapsoriëntatie zijn geen extra kosten verbonden.

Het kunstlab

Wil jij tekenen, schilderen, fotograferen, grafisch ontwerpen of digitaal vormgeven? Maak je graag mooie dingen? Dan gaan we samen jouw talent verder ontwikkelen. Je leert met allerlei verschillende materialen en technieken jouw eigen ideeën vorm te geven. Je leert je creativiteit toe te passen en je kunstzinnige blik aan te scherpen. We kiezen voor materialen en technieken die in de gewone vaklessen niet of niet vaak aan bod komen.

In de bovenbouw kun je kunst als eindexamenvak kiezen.

Spaans

  • Wat kun je allemaal na 1 jaar Spaans?
  • Jezelf voorstellen in het Spaans
  • Een eenvoudig gesprek voeren in het Spaans
  • Eenvoudige teksten lezen en begrijpen
  • Je hebt kennis van de Spaanse en Latijns Amerikaanse cultuur en gewoontes

Muziek

Je kunt ook kiezen voor muziek! Je krijgt les op meerdere instrumenten en ook wordt er samen gezongen. Schoolbreed kun je ook starten in de schoolband, waar samen muziek maken voorop staat! Op onze school kun je muziek ook al examenvak kiezen.

Sportklas

Hou je van sporten en bewegen? Wil je graag wekelijks samen met andere brugklassers verschillende sportieve activiteiten doen? Dan ben je van harte welkom bij de sportklas.

In de sportklas leer je heel andere sporten dan in de gymlessen. Een paar voorbeelden zijn acrogym, freerunning, stelten lopen, rolstoelbasketbal en tumbling. Je werkt toe naar een show voor publiek en een zeskamp op de atletiekbaan. Klik HIER voor een video over de sportklas.

Wetenschapsoriëntatie

Wetenschapsoriëntatie is voor iedereen die:

• Nieuwsgierig is naar de wereld om zich heen
• Meer wil weten over wetenschappers en hun ontdekkingen
• Zelf een onderzoek wil doen naar een onderwerp dat zijn of haar interesse heeft.

We onderzoek een aantal gebieden van de wetenschap:
Sterrenkunde: hoe zit het met de oerknal?
Ruimtevaart: hoe werken satellieten?
Scheikunde: experimenteren in het lab.
Technologie: zijn er in de toekomst vliegende auto’s?
Wiskunde: hoe werken andere getalsystemen?

Schooltoneel /musical

Met een grote, leuke groep werken aan een spetterende musical of een boeiend toneelstuk later in het jaar. Dat is wat je bij het schooltoneel doet. Vóórdat er gewerkt wordt aan de uitvoering, krijg je dramalessen. Daarin leer je improviseren, bewegen, overtuigen en nog veel meer. Als je liever achter de schermen werkt, kan dat ook. Je kunt helpen bij het bouwen van het decor of helpen met licht en geluid.


Een inkijkje in onze talentprogramma’s: 

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS