School voor iedereen

Over ons

Over ons

Levensecht onderwijs

De RSG Tromp Meesters is een school die midden in de ontwikkeling van jonge mensen staat. Jonge mensen op weg naar hun toekomst die anders zal zijn dan nu. Technologieën, sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en creativiteit zullen deel gaan uitmaken van hun leefwereld. En dat op basis van een gezonde dosis basisvaardigheden op gebied van taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie. Een snelle leefwereld waarin het zeker de kunst zal zijn om het wereldtempo aan te kunnen in balans met de eigen wereld.

In de visie van de RSG Tromp Meesters staat dat wij uitdagend onderwijs bieden dat aansluit bij de talenten van iedere leerling. We ontwikkelen creativiteit en talent, we bieden keuzemogelijkheden, stimuleren het stellen van vragen en hebben de ambitie om eruit te halen wat erin zit. We bieden onze leerlingen hiermee levensecht onderwijs.

 

Wij bieden uitdagend onderwijs
dat aansluit bij jouw talenten

RSG op koers

We geven inhoud en vorm aan onze visie met het onderwijs van ‘RSG op koers’. Met ‘RSG op koers’ kunnen de leerlingen in de flexlessen kiezen uit allerlei mogelijkheden qua maatwerk en hebben ze de ruimte hun talenten te ontwikkelen. Vanuit de gedachte van maatwerk en keuzemogelijkheden wordt er een meer gepersonaliseerd rooster gecreëerd. De onderdelen van het gepersonaliseerde rooster maken het mogelijk dat leerlingen meer keuzevrijheid hebben en hierdoor beter in kunnen schatten bij welke vakken hun kwaliteiten en verbeterpunten zitten.

Eigen coach

Elke leerling heeft een eigen coach binnen een coachgroep. De coachgroep bestaat uit ongeveer 16 leerlingen. De coach heeft zo voldoende tijd voor iedere leerling. De coach gaat met de leerling in gesprek om hem of haar te leren kennen en samen op zoek te gaan naar de kwaliteiten en verbeterpunten. Vanuit deze band kan de coach de leerlingen begeleiden bij het maken van keuzes voor de flexlessen en het nemen van verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. Samenhang in goede vaklessen, flexlessen en persoonlijke aandacht leidt tot talentontwikkeling, meer motivatie en een plezieriger schoolervaring.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS