School voor iedereen

RSG organiseert eigen ‘Woldbergloop’

Na de meivakantie zijn alle brugklassers gestart met het project ‘Gezonde Leefstijl’. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding worden de leerlingen steeds meer bewust van welke factoren invloed hebben op een gezonde leefstijl en wat ze zelf kunnen doen om één of meerdere dingen te verbeteren. Het project wordt afgerond op maandag 13 juni met de ‘RSG Tromp Meesters Woldbergloop’.

De brugklassers zijn bezig met zes pijlers: voeding, beweging, middelen, slaap, ontspanning en sociaal. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding komt de pijler ‘beweging’ natuurlijk aan bod, maar ook de andere pijlers krijgen stuk voor stuk aandacht. Door onder andere looplessen aan te bieden, werken de leerlingen aan hun uithoudingsvermogen. Uiteindelijk kunnen ze op verschillende niveaus deelnemen aan de Woldbergloop, van powerwalken tot hardlopen op wedstrijdniveau.

Deze afsluiter van het project ‘Gezonde Leefstijl’ wordt gecombineerd met een sponsoractie voor het Rode Kruis: in actie voor mensen in nood! Want iedereen verdient het om in een veilige en gezonde omgeving op te groeien. Via sponsoractie Rode Kruis – RSG Tromp Meesters kan er gedoneerd worden. Het project en de Woldbergloop zijn ook nog eens een mooie voorbereiding voor leerlingen die willen deelnemen aan de StoneCityRun op zondagmiddag 19 juni.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS