School voor iedereen

Leerlingen schitteren op het podium!

Na een half jaar voorbereiding was het dinsdag 5 maart eindelijk zover: de schoolmusical

Dit jaar was het de musical ‘Something Rotten’ die werd opgevoerd in de Theatherzaal in Rabotheater De Meenthe! Een cast van ruim 35 leerlingen vertoonden hun toneelkunsten op het podium, onder begeleiding van de leerlingenband en met een eigen gemaakt decor. De zaal genoot met volle teugen van de sterren in de dop. Af en toe was het niet van een professionele voorstelling te onderscheiden!

Het was alweer de negende editie van de schoolmusical. Ieder schooljaar kunnen leerlingen uit alle leerjaren zich opgeven om met de musical mee te doen en samen maken ze dan de keuze welke musical ze willen opvoeren. Ook kunnen ze ervoor kiezen om te helpen regisseren, mee te doen in de band of het decor helpen bouwen.

De leerlingen leren van elkaar en van de taken die ze doen en hebben daarnaast natuurlijk ook heel veel lol. De schoolmusical is echt een team-effort, waarbij het werk achter de schermen net zo belangrijk is als de acteerkunsten van de leerlingen die op het podium staan. Dat de musical gespeeld wordt in een echt theater is de kers op de taart.

De foto’s zijn gemaakt door Marit Verhoef.

De Steenwijker Courant schreef een mooi artikel over de schoolmusical (Premium) – zie link in bio – dat het lezen zeker waard.

Voor de liefhebber nog even het verhaal in het kort:
De schoolmusical van de RSG was gebaseerd op Something Rotten, een boek én komische musical uit 2015. Het verhaal speelt zich af in 1595 en gaat over twee broers, Nick en Nigel Bottom, die proberen succesvol te worden in de theaterwereld. Ze moeten hierbij echter concurreren met de populaire William Shakespeare. Onder druk van hun geldschieter moeten ze snel een nieuw stuk schrijven, waarmee ze populairder worden dan Shakespeare. Ze roepen de hulp in van een waarzegger en maken een nieuw stuk, maar of dit een succes wordt….?

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS