School voor iedereen

Kom in de kas wederom succesvol

Op 23 april organiseerde RSG Tromp Meesters, locatie Stationsstraat, weer haar halfjaarlijkse plantjesmarkt ‘Kom in de kas’. Het eerste plantje werd gekocht door directeur van de locatie mevrouw Lia Platel uit handen van docent Groen en coördinator van het evenement meneer Floris Koezen, waarna het evenement officieel was geopend.

Goed bezocht

Het inmiddels gevestigde evenement kon als vanouds rekenen op veel belangstelling. Nog voor de opening van de markt waren er al bezoekers die planten kwamen uitzoeken en het liep de hele dag goed door. Ondanks het wisselvallige weer en de lage temperatuur was de opkomst hoog en bij vlagen druk, met behoorlijke rijen voor de kassa.

Evenement verzorgd door leerlingen

De planten stonden er net als tijdens vorige edities weer goed bij. De selectie vaste planten, heesters, zomerbloeiers, grassen en varens worden het hele jaar door gekweekt door de leerlingen van het Praktijkonderwijs. De verzorging van de dag was ook in handen van de leerlingen die bij de kassa’s de planten afrekenden, automobilisten hielpen een plekje te vinden, klanten assisteerden en in de tent zorgden voor de inwendige mens.

Groen onderwijs

‘Het groen onderwijs heeft een belangrijke plaats op onze locatie. Met Kom in de kas kunnen wij als Praktijkonderwijs laten zien hoe we iets moois kunnen neerzetten. Niet alleen het kweken van de planten maar de hele organisatie eromheen, komt tot stand door een samenwerking van toegewijde docenten en leerlingen. Hiermee laten wij aan familie, vrienden, omwonenden en alle andere belangstellenden die ons onderwijs een warm hart toedragen zien wat we kunnen en dat is iets om trots op te zijn’, aldus directeur RSG Tromp Meesters, mevrouw Lia Platel.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS