School voor iedereen

Julian uit 1Ha bij exclusief wingsurfevent

Van 30 maart tot en met 3 april was Julian Koldeweid uit 1Ha aanwezig bij een exclusief wingsurfevent in Leucate, Zuid-Frankrijk. Wingsurf is een kruising tussen windsurfen, kitesurfen en golfsurfen. Het event werd geregeld en betaald door de internationale sponsors en alleen de beste wingers van de wereld zijn uitgenodigd. Julian is er hier één van. Julian heeft zelf een verslag geschreven en er is een mooie video gemaakt van Julian in actie.

Verslag Julian
We begonnen dinsdag met rijden. De reis was in totaal veertien uur en dinsdag hebben we vier uur gereden naar Van Der Valk Luxemburg. Woensdag reden we meteen door naar Leucate. We hadden wat gedoe met het tanken maar na elf uur rijden kwamen we aan. We waren als eerste dus we hadden een heel mooi huisje.

Donderdag kwamen de meeste mensen aan. Ik stond toen al op het water. Ik heb de hele dag gesurft en het was superleuk. Vrijdag moesten we om 7:30 uur bij het huisje van Fiona (de trainer) zijn voor een skippersmeeting. We moesten om 8.30 uur op het strand staan. Het was windstil en toen op eens kwam de wind van de andere kant en het begon heel hard te waaien. We begonnen met een wedstrijdje en daarna een losse training. 

Op zaterdag stormde het met winkracht 7/8. Ik ging met mijn kleinste wing. Ik waaide half weg ik sprong superhoog. Om vijf uur moesten we van het water omdat het te hard waaide. Zondag waaide het te hard dus we zijn naar de Big Air geweest (kitewedstrijd waar ze 35 meter hoog springen). Om zeven uur gingen we in een restaurant eten. Maandag reden we terug. Het ging goed tot we op de helft waren. De band was lek, we stonden naast een snelweg en de man van de sleepwagen kon geen Engels. Dus we waren nog een dagje langer in Frankrijk.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS