School voor iedereen

Jade uit 1Ha over schaatsen in Thialf

Alle leerlingen van sportklas 1 werden op Valentijnsdag om 11:50 uur opgehaald met de bus om naar de ijsbaan Thialf in Heereveen te gaan. Toen we daar aankwamen gingen we onze schaatsen ophalen en passen (voor degene die geen eigen schaatsen hadden). Eenmaal aangekomen bij de schaatsbaan werden we verdeeld in vijf groepen. Van iets minder goed naar wat beter en zo door.

We kregen allemaal een schaatsleraar van de schaatsclub uit Giethoorn want die waren ook mee om ons te helpen. We gingen beginnen en het ging best goed, maar natuurlijk wel een beetje wennen op het ijs. We gingen allemaal soorten oefeningen doen om het beter te kunnen dat ging steeds beter. Een paar voorbeelden van de oefeningen: op één been voor meer evenwicht of met pionnen er om heen en een soort estafette langs de 400 meter baan want de andere baan mochten wij niet gebruiken alleen de meer professionele schaatsers.

Na al die oefeningen mochten we even pauze houden en na die pauze gingen we in een lange slinger om de hele schaatsbaan. Daarna mochten we allemaal vrij schaatsen; dat was heel leuk! We gingen schaatsen tot 15:15 uur en we werden toen weer opgehaald door de bus. Ik heb een hele leuke middag gehad! Dit was mijn verhaal!

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS