School voor iedereen

EHBO-ers in de dop bij pro

Achttien leerlingen van het praktijkonderwijs zijn afgelopen woensdag gestart met een cursus EHBO en reanimatie door het Rode Kruis. Tijdens de eerste les leerden ze hoe ze een slachtoffer moeten benaderen, hoe je een ademhaling controleert, hoe je iemand in de stabiele zijligging legt, hoe je iemand van buik naar rug draait en wanneer en hoe je 112 belt. Er werden wel 1000 vragen gesteld en er is ook veel geoefend!

Volgende week leren ze wat ze moeten doen bij kleine letsels als een wespensteek en een vuiltje in het oog en leren ze verbanden aanleggen. De weken daarna krijgen ze een volledige reanimatiecursus en sluiten ze de lessen af met een Europees erkend certificaat! Met zulke leergierige leerlingen komt dat helemaal goed en zijn deze EHBO-ers in de dop straks op veel situaties voorbereid.

De locatie Kop van Overijssel van het Rode Kruis ondersteunt de leerlingen bij de EHBO-lessen. De reanimatietraining wordt gegeven door een erkend docent en de andere lessen worden gegeven door ervaren EHBO-vrijwilligers.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS