School voor iedereen

April is stedentripmaand!

De lente is begonnen en onze leerlingen trekken eropuit. Veel leerlingen uit de bovenbouw op de Lijsterbesstraat gaan op uitwisseling maar ook een groot deel gaat verschillende steden bezoeken in Europa.

Stedentrip Parijs
Van 3 tot 6 april gaat een grote groep leerlingen uit 4 en 5 vwo op stedentrip naar Parijs. Ze reizen per bus af naar deze prachtige stad. Eenmaal in Parijs aangekomen, gaan ze meteen de stad in: lekker eten en de stad verkennen. Die eerste dag staat ook een bezoek aan het Pantheon (ja er is er ook één in Parijs) op het programma. De volgende twee dagen staan in het teken van diverse toeristische hoogtepunten. Denk aan de Champs- Élysées, Arc de Triomphe, Montmartre met de prachtige Sacre Coeur en Cimetière du Père-Lachaise. Uiteraard mag een bezoek aan de Eiffeltoren niet ontbreken, dus daar sluiten de leerlingen hun reis mee af.

Stedentrip Rome 
Van 3 tot en met 8 april bezoeken de leerlingen uit 5 gymnasium Rome om daar al die dingen te zien waar ze het in de klas al jaren over hebben. Het Forum Romanum bijvoorbeeld, het Circus Maximus en het Colosseum. Naast het bekijken van veel klassieke kunst en architectuur, brengen ze ook een bezoek aan het Vaticaan en lopen ze regelmatig een kerk binnen, omdat ook daar schitterende kunstwerken te vinden zijn. Op vrijdag gaan ze de stad uit naar de Romeinse havenstad Ostia. Op allerlei momenten zullen de leerlingen de rol van reisleider tijdelijk op zich nemen. Zij houden namelijk ter plekke presentaties over een door hen voorbereid onderwerp. De proefpresentaties die de afgelopen weken tijdens de lessen plaatsvonden, geven ons alle vertrouwen dat het ook in dit opzicht een heel mooie week gaat worden.

Stedentrip Berlijn
Een groep leerlingen uit 4 havo gaat komende week, van 4 tot en met 7 april, naar Berlijn. Ze pakken de fiets om de stad te verkennen. Natuurlijk kan het bezoeken van musea, monumenten en gedenkstenen die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog niet ontbreken. De groep overnacht in een hostel en gaat samen lekker eten, bowlen en shoppen. De andere leerlingen uit 4 havo en 4 vwo hebben in deze maand hun uitwisseling naar de buitenlandse partnerscholen. Zij waaieren deze week of iets later in de maand uit over Europa.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS