School voor iedereen

Alex Boogers: vechter in de literatuur

Naast Margje Woodrow en Eva Burgers, komt ook Alex Boogers onze school bezoeken in het kader van het Schrijversfestival. Op donderdag 6 april treedt hij op in de aula van de locatie Lijsterbesstraat voor onze bovenbouw.

Vechtsport
Boogers verloochent zijn liefde voor de vechtsport niet. Een aantal van zijn boeken heeft deze sporten en de omgeving ervan als onderwerp. Het in 2002 verschenen “Het waanzinnige van sneeuw” vertelt over die wereld en in 2020 publiceerde hij “De zonen van Bruce Lee”. Een reis met zijn 17-jarige zoon langs de westkust van de Verenigde Staten op zoek naar de sport van de ‘Kungfu-God’. Hij heeft trouwens weinig begrip voor het feit dat literair geschreven boeken over sporters in Nederland vaak als pulp worden weggezet. Afgelopen februari verscheen de nieuwste roman van Boogers “Wij zijn van diamant”.

Jongeren laten lezen
Boogers probeert jongeren aan het lezen te krijgen en te houden. Na zijn oproep in “De lezer is niet dood” (2015) bezingt hij in zijn boek “Lang leve de lezer” (2018) hoe sommige leraren het voor elkaar krijgen om hun leerlingen enthousiast te maken voor lezen. Daarmee hebben volgens Boogers laaggeletterde jongeren aanmerkelijk meer kansen in de samenleving. Afkomst en achtergrond zijn onderwerpen waar Alex Boogers vaker over schrijft. Zelf afkomstig uit “het afvoerputje van de multiculturele samenleving” wordt hij nu als gevestigde witte schrijver gezien, een verandering die hem verbaast en ergert.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS