School voor iedereen

Adviseren over duurzaamheid

Hoe maak ik mijn school energieneutraal? Of hoe maak ik een woonwijk in Steenwijkerland aardgasvrij? Onze ‘adviseurs van de toekomst’ uit het derde leerjaar konden kiezen uit deze twee vragen en hiermee tijdens de activiteitenweek aan de slag. Doel van het project is ervaring opdoen met het opzetten van een eigen adviesbureau met als hoofdactiviteit duurzaamheid. Gedurende de week waren er bedrijfsbezoeken en konden experts geraadpleegd worden op het thema duurzaamheid.

Wethouder Marcel Scheringa opende het project maandag en kwam donderdag ook bekendmaken welke groep het beste concept had uitgewerkt. De leerlingen die voor het energieneutraal maken van hun schoolgebouw hadden gekozen, kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten van de gemeente! In het kader van de nieuwbouw van de school aan de Lijsterbesstraat mogen zij meedenken over de duurzaamheid van het nog te bouwen gebouw. Alle leerlingen ontvingen na afloop een klein presentje, een zandloper om te gebruiken bij het douchen.

Op de foto enkele leerlingen samen met wethouder Scheringa (midden) en de bestuurder van de school, de heer Mark Vrolijk (links):

Stationsstraat

0521 – 512 220 (PRO)
0521 – 521 401 (PLUS)

Stationsstraat 40
8331 GK Steenwijk

Lijsterbesstraat

0521 – 514 137

Lijsterbesstraat 1
8331 NS Steenwijk

Postadres

Postbus 168
8330 AD Steenwijk

RSG Tromp Meesters

Volg ons

Copyright © 2021 RSG Tromp meesters, ontwerp en realisatie BijzonderOnline

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS