School voor iedereen

4e plek voor kooktalent Rayan!

Op 10 april deed onze leerlinge Praktijkonderwijs Rayan mee aan de discipline koken van de Nationale talentenwedstrijd voor het Praktijkonderwijs: PROfessionals. En wat deed ze het goed! We zijn vol bewondering dat ze zo goed heeft gepresteerd en van de 12 deelnemers de vierde plek wist te bemachtigen.

In februari werd ze 3e tijdens de regionale kookwedstrijd en mocht daarom mee naar de landelijke finale. Meneer Fidan ging met Rayan mee voor de begeleiding.

De wedstrijd was in Schijndel op het Elde College en tegelijkertijd werden er nog meer wedstrijden gedaan in andere disciplines, zoals bediening, houttechniek, groen-bloem, groen-tuin en bakkerij. In totaal gingen 50 leerlingen in hun eigen discipline aan het werk om hun talent te laten zien en beoordelen. Van het maken van vogelhuisjes, tompoezen, bloemstukken en tuintjes, tot het koken en uitserveren van een drie gangen-menu, er was een grote diversiteit aan talenten uit het praktijkonderwijs te zien waarbij de leerlingen alles gaven wat ze konden.

Meedoen is winnen en dat is zeker waar! Want het is nogal een prestatie om onder druk, terwijl er juryleden meekijken en je ook ziet wat andere deelnemers doen je hoofd koel te houden en ‘je eigen ding’ te doen.

De kookwedstrijd PROfessionals werd georganiseerd door Marco Bemelmans van het Elde collega in Schijndel. Hij ontving van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) een bloemetje, oorkonde en prijs voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme om het vak horeca in het praktijkonderwijs onder de aandacht te brengen.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS