School voor iedereen

2Ga en 3Ga naar Xanten

Op woensdag 6 april gingen de klassen 2Ga en 3Ga naar Xanten in Duitsland. In de buurt van Xanten was ooit een Romeins legioen gevestigd. De aanwezigheid van de Romeinse soldaten zorgde voor allerlei vormen van bedrijvigheid en dus ontstond in de buurt van dit legioen een stadje. Deze stad kreeg in 100 na Christus stadrechten van keizer Trajanus en heette vanaf toen Colonia Ulpia Traiana.

Het bijzondere van Colonia Ulpia Traiana is dat het niet overbouwd is, de huidige plaats Xanten ligt namelijk iets verderop. In het archeologisch park hebben we dan ook een goede indruk kunnen krijgen hoe deze Romeinse stad eruit moet hebben gezien. De leerlingen hebben zelf presentaties bij diverse onderdelen gegeven, bijvoorbeeld bij de haventempel en het amfitheater.

Na de frisse lunch, want in de buitenlucht, hebben we het archeologisch museum bezocht waar leerlingen op zoek gingen naar twee voorwerpen die direct te maken hadden met het onderwerp van hun presentatie. De busreizen heen en terug verliepen voorspoedig en waren gezellig. We hebben een mooie dag gehad.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS