School voor iedereen

11e editie maatschappelijke stagemarkt

SG Eekeringe en RSG Tromp Meesters organiseren op dinsdag 27 september 2022 voor de elfde keer een maatschappelijke stagemarkt. We wisselen de locatie af. Dit jaar zal de markt plaatsvinden op de RSG Tromp Meesters, locatie Lijsterbesstraat 1 in Steenwijk. Tijdens de stagemarkt worden meer dan 250 leerlingen van beide scholen verwacht. We zijn nog op zoek naar organisaties die stageplekken willen aanbieden!

Leerlingen maken via de maatschappelijke stage kennis met de wereld om hen heen. Ze doen vrijwilligerswerk voor een organisatie of vereniging en ervaren daardoor wat het betekent iets te doen voor een ander. Ze leren nieuwe mensen en organisaties kennen en zien dan ook hoe belangrijk hun bijdrage kan zijn. De voordelen voor de stagebieder zijn bijvoorbeeld: jongere vrijwilligers bij de organisatie betrekken, nieuwe ideeën en mogelijkheden van jongeren benutten en extra handen voor het uitvoeren van verschillende activiteiten.

De leerlingen gaan op zoek naar een vacature voor ongeveer 20 uur in het schooljaar 2022/2023. Deze uren zijn op verschillende manieren in te delen: tijdens wekelijkse middagen, avonden, projectweken of in de vorm van een eenmalige activiteit. De maatschappelijke stage kan in overleg met de leerlingen ook in de schoolvakanties of de weekenden plaatsvinden.

Organisaties die graag mee willen doen aan de maatschappelijke stagemarkt of een vacature willen plaatsen kunnen contact opnemen met Camila van den Hoofdakker via maatschappelijkestage@rsgtrompmeesters.nl of 0521-514137.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS