School voor iedereen

Twee prijzen tijdens profielwerkstukmarkt

Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen van 6 vwo hun profielwerkstukken gepresenteerd tijdens de PWS-markt. De ouders en verzorgers van de zesde klassers waren uitgenodigd om de presentaties te bewonderen. Ook de vijfde klassers waren uitgenodigd en konden zo inspiratie opdoen voor een eigen onderzoek waarmee zij begin volgend jaar zullen starten.

Er werden dinsdagmiddag twee prijzen uitgereikt. Bezoekers konden stemmen tijdens de markt voor de publieksprijs. De meeste stemmen gingen dit jaar naar Utku Özmen. Hij heeft er met zijn onderzoek voor gezorgd dat de RSG Tromp Meesters vanaf volgend schooljaar de leerlingen gaat leren reanimeren. De tweede prijs die is uitgereikt was de prijs voor het beste profielwerkstuk van 2022.

Hiervoor waren drie profielwerkstukken genomineerd: het uitgebreide onderzoek van Utku Özmen over reanimatieles op school, het geniale literatuuronderzoek van Sten Aarts over de wiskundige Riemann-hypothese en tot slot het uitgebreide onderzoek van Leanne Klaseboer en Meike van Aartsen over de problematiek die vluchtelingen in Nederland ondervinden op het gebied van huisvesting, onderwijs en inburgering. Dit laatste profielwerkstuk heeft de prijs voor het beste profielwerkstuk van 2022 gekregen!

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS