School voor iedereen

Leuke activiteitendagen voor 3 en 4 mavo

Afgelopen donderdag en vrijdag draaiden klassen 3 en 4 mavo een gevarieerd programma tijdens de activiteitendagen. Hieronder een kleine opsomming van de activiteiten tijdens deze tweedaagse:

Zo heeft 3 mavo de voorstelling ‘Veilig uitgaan, Veilig thuiskomen’ in de Meenthe gezien en hebben zij tijdens het programma Safeschools erg mooie en persoonlijke zaken met elkaar gedeeld. De beide activiteiten hebben zeker bijgedragen aan een veilige school en omgeving! 4 mavo heeft weer een flinke stap gezet in de totstandkoming van het profielwerkstuk, alle groepen hebben contact gehad met hun begeleider en zijn druk aan het samenwerken om een mooi en interessant werkstuk te maken.

De docenten wiskunde hebben gezorgd voor een spannend escaperoom spel waar leerlingen door samenwerken in sneltreinvaart zeer uiteenlopende opdrachten opgelost hebben. Deze week zullen meneer Assink en meneer Van Zanten de winnaars bekend maken, nog even spannend dus!

Zowel 3 als 4 mavo hebben een aantal workshops van het Rode Kruis gevolgd. Leren reanimeren, hoe te reageren bij verslikken, kleine ongelukjes maar ook de gevolgen van drank en drugs werden besproken. Enkele leerlingen waren zelfs zo enthousiast dat zij zich voor een stageplek aangemeld hebben.

In het kader van mediawijsheid werd de online game ‘Framed’ gespeeld, waarin leerlingen gewezen werden op groepsdruk en het maken van de juiste keuzes. Wat doe je bijvoorbeeld als anderen jou vragen iets online door te sturen en wat zijn dan de consequenties voor jou, maar ook voor anderen?

Tenslotte waren er nog een aantal voorlichtingen/workshops waarvoor een keuze gemaakt kon worden.
Mevrouw Menkhorst leerde met een online programma de leerlingen over bijbaantjes, wat is het verschil tussen bruto en netto salaris, hoe kun je zelfs op jonge leeftijd al belasting terugvragen? Mevrouw Bakker had ook een online programma, maar deze ging over vervolgopleidingen. Een medewerker van Tactus vertelde over verslavingen en had daarbij een interessante quiz en een paar confronterende proefjes voor de leerlingen. Tenslotte kwam de politie vertellen over de opleiding tot agent en wat hun werk inhoudt. Een afwisselend en erg interessant programma voor onze leerlingen dus.

Een speciaal dankwoord voor de vrijwilligers van het Rode Kruis, Tactus, Politie de Fryske Marren en Politieacademie Drachten die allemaal tijd vrij gemaakt hebben om deze interessante activiteitendagen mede mogelijk te maken! Uiteraard mogen we hierbij het enthousiasme van onze collega’s én leerlingen van mavo bovenbouw niet vergeten.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS