School voor iedereen

Leerlingen stralen in schoolmusical

Na een half jaar voorbereiding was het dinsdag 8 maart eindelijk zover: de musical ‘Mean Girls’ in een volle zaal in theater De Meenthe! Ruim 35 leerlingen vertoonden hun toneelkunsten op het podium, onder begeleiding van de leerlingenband. De zaal genoot met volle teugen van de sterren in de dop.

Eindelijk mocht het ook weer: optreden! Daarom was het misschien ook wel dubbel genieten. Eén van de bezoekers, medewerker op school: ‘Ik moest even twee keer kijken welke leerlingen op het podium staan. Die ken je dan in een heel andere setting waarin ze rustig en verlegen zijn. En dan staan ze hier op het podium als een heel andere persoonlijkheid. Heel mooi om te zien!’

Het was alweer de zevende editie van het schooltoneel. Ieder schooljaar kunnen leerlingen hiervoor kiezen en maken dan ook samen de keuze welke musical ze willen opvoeren. Ook kunnen ze helpen regisseren, meedoen in de band of het decor bouwen. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen meedoen waardoor ze allemaal weer van elkaar leren maar ook erg veel lol hebben. Dat het eindresultaat dan gespeeld mag worden voor een volle zaal is de kers op de taart.

De Steenwijker Courant schreef een mooi artikel over het schooltoneel (Premium), het lezen zeker waard.

Het verhaal in het kort: Cady Heron groeit op in Afrika met haar ouders. Haar moeder verzorgt jarenlang thuisonderwijs. Als haar ouders besluiten zich weer te vestigen in de westerse wereld, moet Cady voor het eerst naar de middelbare school. Daar blijkt dat de wereld van tieners heel wat gevaarlijker is dan de Afrikaanse jungle. Aan de top van de sociale piramide in school staan ‘The Plastics’. Ze zijn rijk en ‘perfect’, ze bepalen de mode en trends op school. Cady wil er wel bij horen, maar zij begrijpt eigenlijk niets van de roddels en het achterbakse gedrag. Totdat Regina George (de leidster van ‘The Plastics’) haar op een gemene manier dwarszit. Dan móet Cady haar wel terugpakken. Maar . . . is zij daardoor niet nét zo achterbaks bezig als die Plastics? Mean Girls, dus.

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS