School voor iedereen

Leerlingen spelen sterren van de hemel

Dinsdagavond 21 februari stond het RSG schooltoneel op de planken in De Meenthe met de uitvoering van The Greatest Showman. Na het succes van de afgelopen jaren met verschillende voorstellingen, was ook deze uitvoering met een eigen komische twist een grote hit! De leerlingen schitterden in verschillende rollen en het decor zag er fantastisch uit, gemaakt door Lieke van der Tuin, Annelein Sturre, Aimee Boerema, Daan Gout, Anouk de Jonge, Tessel Verhoeven en Kirsten Olthuis.

Storm de Wit stond als een baas op het toneel in de rol van P.T. Barnum. Hij had een mooie chemie met Finn Meijers als Philip Carlyle tijdens hun scenes samen. Mirthe Nagel was een gevoelige ‘bearded lady’ en bracht haar rol prachtig op de planken. Leanne Klaseboer stal de show met haar rol als Jenny Lind en ook Joes List en Floor de Lint in hun rol als de jonge PT en Charity waren sterren in de dop.

Maar ook alle andere leerlingen schitterden op het podium: Sam van Aken, Charlotte Brandsma, Marit de Vink, Sem Voges, Elmira Ata, Fréderique Beugelink, Goos Boes, Mara Groen, Jade Nagel, Gwen van Doorm, Jytte Veen, Jelte Oord, Lenthe de Wit, Maegan van Schaik, Justin van Dijk, Mirjam Rook, Noa Oort, Sara Boxem, Eskalowinda Hoomoedt, Romeo Hersilia, Marlien van den Hof, Nena Bosch, Jays Siripaipran, Marit Olthuis, Kevin de Lange, Leo Bosman en Meike van Aartsen zongen en dansten alsof ze iedere avond op de planken staan.

In de band speelden Nena den Besten, Simon Visser, Arwen Morsink, Renate Waijenberg, Jarco Klaseboer en Birgit Kuipers hun muzikale rol alsof ze nooit anders gedaan hebben. In totaal ruim veertig leerlingen uit alle opleidingen en alle jaren zijn onder leiding van regisseur P.M. O’Sullivan al maanden bezig om te bouwen aan deze vermakelijke voorstelling. Een leerzaam proces, waar ze tegelijkertijd veel plezier aan beleven.

De RSG-versie van The Greatest Showman is gebaseerd op een musicalfilm uit 2017, over het leven van P.T. Barnum. Een man die begint als arme werknemer, maar na wat mislukkingen eigenlijk de uitvinder wordt van het fenomeen ‘showbusiness’. 140 jaar geleden kwam hij op het idee van een ‘freakshow’ met de meest bijzondere mensen die hij in Amerika kan vinden. En dát groeide ondanks tegenslagen en tegenwerking uit tot een echt circus!

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS