School voor iedereen

Leerlingen organiseren eigen kamp

Vorig schooljaar maakten een aantal leerlingen in 5 vwo mooie plannen. Zij volgden de module ‘Organiseren’ en kozen voor een kamp voor de hele klas. Door de toen geldende coronamaatregelen kon dit helaas niet doorgaan. Maar ze kregen een herkansing: maak er het introductiekamp voor 6 vwo van! Dat hoefde geen tweede keer gezegd te worden. Zelf op de fiets naar Ommen, bagagevervoer regelen, sportieve activiteiten organiseren en workshops van vrijwilligers van het Rode Kruis: alles was binnen de kortste keren geregeld. Jelle, Suzanne en Maarten doen verslag:

‘Woensdag begon het kamp. Om 9.00 uur verzamelden we op school om de bagage in te laden en om met zijn allen op de fiets te stappen naar Ommen. We fietsten in twee groepen van ongeveer 25 mensen. Na ongeveer 30 kilometer gefietst te hebben, stopten we om gezamenlijk een potje levend stratego te spelen. Toen we allemaal bijgekomen waren van het fietsen stapten we nogmaals op de fiets, en na 20 kilometer kwamen we aan bij de Arendshorst in Ommen. Hier begonnen we meteen met workshops, gegeven door docenten en leerlingen. De workshops waren: gitaar spelen, haken, vogelhuisjes bouwen, schommelpionieren, koken, routetechnieken en conflictbeheersing. Hierna gingen een aantal leerlingen en docenten koken en stond er om 18.00 uur een heerlijke pastamaaltijd klaar voor iedereen. ‘s Avonds speelden de leerlingen nog een potje voetbal en werd er gespeeddatet.

Op donderdag werden de leerlingen wakker gemaakt door meneer Crain en begon een nieuwe dag. 6vwo werd verdeeld in 2 groepen. De ene groep ging eerst kajakken, terwijl de andere groep begon met boogschieten en een gps wandelroute. Daarna wisselden deze groepen om. Dit duurde ongeveer de hele dag, en zo was het al snel tijd voor het avondeten. Op het menu stonden hamburgers en vega-hamburgers die lekker buiten werden klaargemaakt. Na het eten was er nog een talentenavond georganiseerd. Veel mensen deden mee en het was erg gezellig.

De vrijdag brak aan en daar was het moment om op te ruimen aangebroken. Er werd snel en goed schoongemaakt en alles was weer spik en span. Na het ontbijt kregen de leerlingen nog verschillende workshops van het Rode Kruis. Deze waren zeer informatief en vielen goed in de smaak. Na de lunch stapte iedereen weer op de fiets terug naar Steenwijk. Al met al, het was een heel erg leuk schoolkamp!’

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Search

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS