School voor iedereen

Groot spektakel tijdens uitgesteld Meesters in de Kunst

Na twee stille jaren heeft het jaarlijkse spektakel eindelijk weer kunnen plaatsvinden: Meesters in de Kunst! De traditie werd deze keer eenmalig gehouden op de vrijdagochtend voor de meivakantie. De categorieën dans, zang, instrumentaal en alles mag leverden spectaculaire acts op. En niet te vergeten: er zijn ook dit jaar waren weer prachtige kunstwerken gemaakt. Ook de prijzen voor de docent en medewerker van het jaar werden weer uitgereikt en de winnaar van de voorleeswedstrijd van eerder dit schooljaar.

Na een prachtig pianostuk van een van de DOTEAS-leden was het tijd om te beginnen met de eerste act. Kyra van Rooijen beet het spits af en zong een nummer recht vanuit haar hart. Daarna werd er een indrukwekkend pianostuk gespeeld door Victor Beck en zong Leanne Klaseboer een mooie solo die veel indruk maakte. Daarna kregen we een goochelact van Levi de Graaf. Iedereen was onder de indruk van wat hij deed. Daarna kregen we opnieuw een zangeres, Suzanne Geerts. Ook werd er weer piano gespeeld, het wel bekende ‘River flows in you’ door Mirthe Nagel.

Na al dit talent was het tijd om de winnaars van tekenen, schilderen én de voorleeswedstrijd van eerder dit schooljaar jaar bekend te maken. Alle creaties waren zeer gedetailleerd gemaakt en moeilijk om een winnaar uit te kiezen. In de categorie schilderen vielen o.a Lieke van der Tuin in de prijzen! Bij de voorleeswedstrijd ging het volgens de rector nek aan nek en was het heel lastig om een winnaar uit te kiezen. Maar na lang wikken en wegen is de prijs naar Fabiën Termeulen gegaan.

Hierna was het tijd voor nóg een zangeres. Emma Bot heeft ons versteld doen staan van wat je allemaal kan met je stem. Daarna was het tijd voor een dansact van een groep meiden bestaande uit Demy, Linde, Linn, Eline, Jade en Jade uit de onderbouw. Met een verfijnde dans lieten zij ons zien wat je allemaal kan met simpelweg één remix. Na al dat spektakel was het tijd voor een prachtige en rustige zanguitvoering van Lea van Pelt. Hierna werden we getrakteerd op een optreden van Max, Maurice en Philip uit de bovenbouw. Er werd gespeeld op het drumstel, de gitaar en de vleugel. Ook werd er bij gezongen en zorgden zei ervoor dat het publiek helemaal uit zijn dak ging!

Daarna was het alweer tijd voor de laatste zanger, Jayden Wanga uit klas 3. Met zijn eigen geschreven nummer maakte hij grootte indruk op de jury. De afsluitende act werd uitgevoerd door Anton Westerman. Hij wist het publiek stil te krijgen met simpelweg alleen zijn gitaar en zijn stem. Hierna kreeg de jury de moeilijke taak om te beslissen wie er in welke categorie had gewonnen en wie de winnaar van de winnaar was! In de tussentijd werd het publiek getrakteerd op de welbekende docenten act. Mevrouw Hemmink en meneer Van Haaster zongen onder begeleiding van meneer Brinkman op de vleugel, meneer Bosma op het drumstel en op de elektrische gitaar van meneer Jassies en meneer Wesseling een prachtig nummer.

Na dit optreden was het tijd voor dé uitslag. De jury bestaande uit; meneer Brinkman, mevrouw Griffioen, meneer Beukelman, de rector meneer Weide én een van onze DOTEAS-leden gaf aan het heel lastig te vinden Ze waren versteld van hoeveel talent er leeft in onze school en onder de leerlingen. De uitslag luidde als volgt:

Alles mag: Levi de Graaf

Zang: Jayden Wanga

Dans: Demy, Linde, Linn, Eline, Jade en Jade

Instrumentaal: Victor Beck

En de winnaar van de winnaars: Leanne Klaseboer!

Zij mag de wisselbeker mee naar huis nemen. De organisatoren van dit festijn, de DOTEAS-commissie, wil iedereen die hier aan heeft meegeholpen en/of heeft deelgenomen bedanken! Het was weer een feest om al dit talent te mogen zien. Meesters In de Kunst is immers de grootste talentenshow van heel Steenwijkerland, de enige echte! We kijken uit naar de volgende editie van het spektakel in december!

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS

Zoek

Ziekmelden:

Via e-mail

Lijsterbes

PRO

PLUS